Jeleu de punci cu rodii si scortisoara
PrinteazaJeleu de punci cu rodii si scortisoara din: rodii, zahăr, gelfix, suc de struguri, anson stelat, suc de lămâie, batoane de scorţişoară, cuişoare, piper roz.
Ingrediente:
- 3 rodii
- 50 g zahăr
- 1 plic gelfix
- 750 ml suc de struguri
- 2 bucăţi anson stelat
- 50 ml suc de lămâie
- 2 batoane de scorţişoară
- 5 cuişoare
- 2 linguriţe piper roz
Mod de preparare:
Se taie in jumatate 2 rodii si se stoarce sucul cu storcatorul de citrice. Rodia ramasa se taie si ea pe jumatate si se scot samburii, pastrandu-se sucul.
Se amesteca sucul de rodii cu sue de struguri, suc de lămâie, mirodenii şi sâmburi de rodie. Conţinutul plicului de gelfix se amestecă împreună cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste amestecul de sucuri.
Se pune la fiert la foc mare. După ce clocoteşte, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert.
Se fierbe exact 1 minut, amestecând continuu, apoi se ia pe pe foc. Se toarnă în borcane care se închid ermetic şi se lasă să stea pe capace timp de cca 20 min.
Jeleu de punci cu rodii si scortisoara
Pofta buna!