Jeleu de roşii

Printeaza

O reteta simpal de jeleu de rosii din: paine, rosii, busuioc verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, gelatina si busuioc uscat.

Ingrediente:Jeleu de roşii

  • 360 g pâine de casă (sau pâine fară sare, cu coaja groa­să) mai veche
  • 220 g roşii decojite
  • 2 roşii bine coapte
  • 1 legătură busuioc verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri gelatină pulbere sare şi piper

pentru decor:

  • busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Pune roşiile decojite într-un castron şi stoarce-le cu mâna. Taie usturoiul feliuţe, rumeneşte-1 într-o tigaie cu jumă­tate din cantitatea de ulei şi adaugă roşiile. Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi adaugă busuiocul verde. Fierbe amestecul la foc mic. Ia tigaia de pe foc, adaugă pâinea tăiată cuburi şi amestec-o să se îmbibe cu sos, fară a se sfărâmă.

Toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi nivelează; acoperă cu folie alimentară şi pune-o în frigider.

Opăreşte cele 2 roşii şi decojeşte-le, pune-le într-un blender cu restul de ulei, puţină apă, busuioc şi pi­per, după gust. Amestecă-le bine şi trece-le prin sită. Toarnă amestecul într-o crăticioară şi fierbe-1 câteva minute, apoi transferă-1 într-o tavă. Înmoaie gelatina în apă rece şi las-o să se dizolve circa 5 minute, apoi toarn-o peste roşii, după ce acestea s-au răcit.

Pune vasul în frigider pentru 30 de minute, apoi răstoarnă conţinutul pe un vas plat. Taie jeleul în formă de pătrat şi mon­tează-l deasupra bucăţelelor de pâine. Ornează cu busuioc.

Jeleu de roşii

Jeleu de roşii

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • jeleu de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.