Jeleu de struguri cu gin
PrinteazaJeleu de struguri cu gin din: struguri, gin, indulcitor, gelifiant.
- 1000 g struguri
- 1 păhăruţ de gin
- 1000 g înlocuitor de zahăr
- 1 pachet de gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe
Mod de preparare:
Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă. Apoi se lasă să se odihnească jumătate de oră, se strecoară printr-un şervet şi se completează cu apă, dacă este cazul, până la 750 ml.
Se adaugă praful gelifiant 3:1 şi se dă în clocot, amestecând continuu. Se adaugă înlocuitorul de zahăr, amestecând continuu, şi se dă în clocot.
După scurigerea timpului de fierbere indicat se adaugă ginul şi se face proba. Se toarnă în borcane şi se pun capacele.
Pofta buna!