Jeleu delicios de coacaze cu vanilie
PrinteazaJeleu delicios de coacaze cu vanilie din: coacăze roşii, zahăr, baton de vanilie, Gelfix.
Ingrediente:
- 1 kg coacăze roşii
- 1 kg zahăr
- 1 baton de vanilie
- 1 plic Gelfix
Mod de preparare:
Se spală coacăzele şi se rup de pe ciorchine cu o furculiţă. Se aşază apoi într-o oală înaltă. Se adaugă zahărul, 125 ml de apă şi batonul de vanilie şi se lasă să fiarbă amestecând.
Se pasează fructele printr-o sită cu tifon şi se adună sucul; fructele nu se storc însă prea tare. Se cântăreşte sucul de coacăze şi se amestecă într-o oală înaltă cu o cantitate egală de zahăr şi cantitatea corespunzătoare de gelfix.
Totul se dă în fiert, amestecând şi se lasă să mai fiarbă 4 min., amestecând. Jeleul fierbinte se introduce în pahare curate, care se închid imediat şi se întoc cu capacul în jos. Se lasă să stea aşa jeleul cca. 15 min. Se aşază apoi normal şi se lasă să se răcorească.
Jeleu delicios de coacaze cu vanilie
Pofta buna!