Jeleu delicios de coacaze cu vanilie

Printeaza

Jeleu delicios de coacaze cu vanilie din: coacăze roşii, zahăr, baton de vanilie, Gelfix.

Jeleu_delicios_de_coacaze_cu_vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg coacăze roşii
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 1 plic Gelfix

Mod de preparare:

Se spală coacăzele şi se rup de pe ciorchine cu o furculiţă. Se aşază apoi într-o oală înaltă. Se adaugă zahărul, 125 ml de apă şi batonul de vanilie şi se lasă să fiarbă amestecând.

Se pa­sează fructele printr-o sită cu tifon şi se adună sucul; fructele nu se storc însă prea tare. Se cântăreşte sucul de coacăze şi se amestecă într-o oală înaltă cu o cantitate egală de zahăr şi cantitatea corespunzătoare de gelfix.

Totul se dă în fiert, amestecând şi se lasă să mai fiarbă 4 min., amestecând. Jeleul fierbinte se introduce în pahare curate, care se închid imediat şi se întoc cu capacul în jos. Se lasă să stea aşa jeleul cca. 15 min. Se aşază apoi normal şi se lasă să se răcorească.

Jeleu delicios de coacaze cu vanilie

Jeleu_delicios_de_coacaze_cu_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.