Jeleu de levantica din: petale de flori, apa zahar, acid citric. Ingrediente: 500 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric Mod de preparare: Petalele se pun în apă cu 1-2 zile înainte de a se începe pregătirea jeleului. Puteţi şi să încălziţi apa pe foc […]
Jeleu delicios de struguri
PrinteazaJeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina.
- un kilogram de struguri
- 2 treimi de cana de apa
- 400 g zahar tos
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina
Mod de preparare:
Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i. Aduceţi la fierbere, micşoraţi flacăra, acoperiţi şi fierbeti 15 minute.
Strugurii trebuie să fie foarte moi. Turnaţi compoziţia printr-o strecurătoare şi tineti la scurs 8-12 ore. Nu presaţi.
Turnaţi lichidul scurs într-un vas cu zahărul şi zeama de lămâie, încălziţi la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul.
Aduceţi la fierbere, adăugaţi pectina şi mai tineti la foc mediu încă 5 minute, până se întăreşte. Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi.
Jeleu delicios de struguri
Pofta buna!
Jeleu clasic de lamaie din: suc de lamaie, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 ml suc de lămâie 750 ml apă 2000 g zahăr gelifiant 1:1 coaja de la 1 lămâie Mod de preparare: Lămâia se spală cu apă caldă şi se şterge cu o cârpă. Se curăţă de coajă, care se taie tăiţei. […]
Jeleu delicios de visine din: suc de visine, miere, lichior de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de vişine 250 g miere 8 cl lichior de fructe sau 4 cl rachiu de fructe 1 pachet de zahăr vanilat 500 g zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare: Sucul de vişine se obţine fie în oala […]
Savurati!