Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca. Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]
Jeleu din cafea de ghinda
PrinteazaJeleu din cafea de ghinda din: cafea de ghindă, zahăr, amidon de cartofi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cafeaua se pune la fiert cu apă rece. Se lasă să fiarbă 5-6 minute şi se strecoară.
In cafeaua fiartă şi strecurată, se adaugă zahărul şi amidonul dizolvat cu puţină apă caldă, continuând fierberea încă 5-6 minute.
Se toarnă fierbinte în pahare şi se presară deasupra, zahăr pudră, pentru a preîntâmpina formarea unei cruste. Se dă la rece.
Jeleu din cafea de ghinda
Mere coapte umplute cu jeleu
Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]
Jeleu de mere cu menta si lamaie
Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]
Jeleu de menta cu lime
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]
Jeleul de lamaie
Jeleul de lămâie este una dintre mâncărurile care trezesc dorul de casă englezilor de pretutindeni. Jeleul de lămâie nu este un produs conservat, în sensul strict al termenului, deşi poate fi cumpărat în borcane, precum gemul.
Pofta buna!