Jeleu de fructe
PrinteazaO reteta de jeleu de fructe din: compot de ananas, kiwi, afine, rodie si gelatina.
- 1 compot de ananas
- 2 kiwi
- cateva afine
- 1 rodie
- 1 pliculet cu gelatina pentru jeleu
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară, pune gelatina. Toarnă treptat 250 ml de suc de ananas din compot. Lasă pe foc, la bain-marie, amestecând energic cu telul până se topeşte.
Opreşte focul înainte de a da în primul clocot. Toarnă o parte în formele gata pregătite şi lasă la răcit. între timp, păstrează jeleul cald, la bain-marie.
Când jeleul din forme s-a răcorit, aşază cubuleţe de ananas, felii de kiwi, boabe de rodie şi afine. Acoperă cu restul de jeleu cald şi lasă să se răcească.
Serveşte simplu sau cu frişcă deasupra.
Jeleu de fructe
Pofta buna!