Jeleu rece de capsuni din: apa, gelatina, suc de capsuni, zahar. Ingrediente: 1 cana apă 2 ½ linguri de gelatină granulată 3 cesti suc de capsuni ¼ ceasca zahăr Mod de preparare: Combinați apă și gelatină împreună într-o cratiță. Se încălzește amestecul până la fierbere. Se toarnă amestecul într-un vas de sticlă. Se […]
Jeleu de gutui cu mere
PrinteazaJeleu de gutui cu mere din: gutui, mere verzi, merisoare, zahar gelifiant, apa de trandafiri, frunze dafin.
- 4 gutui mari, tocate grosier
- 450g de mere verzi, tocate grosier
- 450g de merişoare proaspete sau congelate
- 1kg de zahăr gelifiant
- 1 linguriţă apă de trandafiri
- câteva frunze mici şi proaspete de dafin, pentru decor (opţional)
Mod de preparare:
Pune gutuile, merele şi merişoarele într-o oală mare.
Acoperă-le cu apă şi dă-le în clocot, apoi dă focul mai mic şi fierbe-le uşor circa 1 oră, până când fructele se înmoaie bine.
Atârnă un tifon de marginile unui bol mare, pune fructele în acesta şi lasă-le să se scurgă peste noapte, rezistă tentaţiei de a stoarce, pur şi simplu, punga, pentru că pulpa fructelor va ieşi prin găuri, cel puţin parţial.
A doua zi, măsoară cantitatea de zeamă strânsă în bol şi pentru fiecare 1ml de lichid, pune 1g de zahăr (de exemplu, pentru 500ml vei avea nevoie de 500g de zahăr).
Transferă-le pe amândouă într-o oală de dulceaţă sau o altă oală mare şi dă-le în clocot, amestecând pentru ca zahărul să se dizolve.
Dă focul mai mare odată ce se întâmplă asta şi fierbe siropul până când ajunge la 110° C – temperatură măsurată cu un termometru pentru zahăr.
Indepărtează orice spumă strânsă la suprafaţa lichidului, apoi adaugă apa de trandafiri.
Transferă amestecul în borcane sterilizate, adăugând câte o frunză de dafin, dacă vrei, apoi strânge capacele sau acoperă jeleul cu discuri de ceară şi bucăţi de celofan strânse cu elastic.
Pofta buna!
poate iti place si:
Jeleu de visine cu rom
Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca. Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]
Pofta buna!