Jeleu de limetă cu mentă

Printeaza

Jeleu de limetă cu mentă din: lime, mere, menta, zahar tos, apa, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:

  • 6-8 limete
  • un kilogram şi jumătate de mere albe
  • două lin­guri de mentă tocată
  • un kilogram zahăr tos
  • un litru de apă
  • un baton de scorţişoară
  • două cuişoare

 

Mod de preparare:

Jeleu de limetă cu mentă: Merele se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe şi se pun într-o oală. Limetele se spală, se şterg cu un şervet absorbant, se dau pe râzătoare şi se stoarce sucul. Se pun în oală, se adaugă apa, batonul de scorţişoară şi cuişoarele.

Se fierbe totul până ce pulpa merelor s-a înmuiat, se pun într-o strecurătoare deasă deasupra unei oale şi se pre­sează cu o lingură până ce tot lichidul s-a scurs în oală. Se pun din nou pe foc, adăugând zahărul tos şi menta.

Se fierb la foc potrivit până ce zahărul s-a dizolvat şi lichidul a căpătat aspec­tul unui jeleu. Pentru un aspect mai frumos, când fierbe lichidul cu zahăr, se pot adăuga felii între­gi de limetă.

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.