Un Whisky Japonez de Excepție – Yamazaki este una dintre cele mai respectate distilerii de whisky din Japonia, fondată în 1923 de Shinjiro Torii, fondatorul Suntory. Distileria Yamazaki este situată la confluența râurilor Katsura, Uji și Kizu, un loc ales pentru calitatea excepțională a apei și climatul umed, ideal pentru maturarea […]
Jeleu de menta cu lime
PrinteazaJeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar.
Ingrediente:
- 5 foi gelatină
- 200 g zahăr
- 1 mână frunze proaspete de mentă
- sucul de la 3 lămâi verzi
Mod de preparare:
Jeleu de menta cu lime: amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul.
adaugă frunzele de mentă şi le lasă aproximativ 10 minute. Apoi se strecoară într-un vas curat, se reîncălzeşte la foc mic şi se adaugă gelatina înmuiată în prealabil,
Se amestecă până când se dizolvă totul şi se toarnă şi sucul de lămâie.
La final, se pune întregul conţinut într-un vas şi se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider minimum 12 ore.
Inainte de servire jeleul se răstoarnă şi se taie felii.
Pofta buna!
Această supă tradițională japoneză, îmbogățită cu edamame pline de proteine, este ideală pentru zilele când îți dorești o masă ușoară, dar nutritivă. Supa miso nu doar că este simplu de preparat, dar și extrem de benefică pentru sănătate, datorită ingredientelor sale naturale și bogate în nutrienți. Ingrediente necesare pentru 4 porții […]