Jeleu de mere cu gin

Printeaza

Jeleu de mere cu gin din: mere, zahar, gin, fructe de dracila.

Ingrediente:

  • 1000 g mere
  • 500 g fructe de dracilă
  • 1000 g zahăr gelifiant 1:1
  • 4 cl gin

 

 

Mod de preparare Jeleu de mere cu gin:

Se spală fructele de dracilă, se fierb cu puţină apă până se înmoaie şi se strecoară de suc printr-un şervet sau printr-o sită deasă.

Merele se pot stoarce crude – se dau pe râzătoare (nu se pasează) apoi se storc într-un şervet.

Se amestecă sucurile şi se adaugă zahărul, se pun pe foc până fierb, amestecând continuu, şi se lasă să clocotească la foc mare minimum 4 minute.

După probă se toarnă jeleul fierbinte în borcane, care se închid imediat şi se întorc pentru câteva minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.