Jeleu de mere cu salvie

Printeaza

Jeleu de mere cu salvie din: mere acrisoare, frunze de salvie, zema de lamaie, otet de mere, zahar tos, suc.

Ingrediente:Jeleu_de_mere_cu_salvie

  • 1,5 kg mere acrisoare
  • 30 g frunze de salvie cu coditele lor
  • zeama de la 1 lamaie
  • 5 linuri otet de mere
  • 450 g zahar tos
  • 600 ml suc

 

Mod de preparare:

Toacă merele şi curăţă orice mică pată de lovitură de pe coajă, dar păstrează coaja şi miezul cu seminţe. Pune-le într-un vas de fiert cu 1 litru de apă şi codiţele de salvie.

Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă înăbuşit 30-40 min, cu vasul acoperit, până când merele se înmoaie şi devin translucide.

Intre timp, tapetează sita cu tifon şi aşaz-o deasupra unui bol. Pune fructele în sită şi lasă să se scurgă de lichid 1 oră – nu presa fructele, căci jeleul va fi tulbure.

Măsoară cantitatea de suc pentru a socoti necesarul de zahăr. Pune sucul şi zahărul în vas la fiert şi amestecă până când zahărul se dizolvă. Fierbe în clocot 10 min. la vasul de pe foc şi testează dacă e legat.

Toacă frunzele de salvie mărunt şi -s adaugă-le în jeleu fierbinte, la orice urmă de spumă care se ridică la suprafaţă şi lasă să stea 5 min, apoi toarnă jeleul în borcanele sterilizate fierbinţi.

Jeleu de mere cu salvie

Jeleu_de_mere_cu_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.