Cheeseburger cu Bacon și Ou Ochi de Țară din: chifle, carne de vita, branza cheddar, bacon, ou ochi, frunze de salata verde, rosie, sare, piper, ulei. Elevați experiența clasicului cheeseburger la un nou nivel de deliciu cu Cheeseburger cu Bacon și Ou Ochi. Această rețetă îmbină savoarea intensă a baconului crocant cu dulceața brânzei cheddar […]
Jeleu de mere cu scortisoara
PrinteazaJeleu de mere cu scortisoara din: mere, lamaie, baton de scortisoara, zahar, ghimbir, stafide.
Ingrediente:
- 3 kg mere
- zeama de la 2 lămâi
- un baton scorţişoară
Ingrediente pentru 1 l suc fiert:
- 200 g zahăr
- 30 g ghimbir
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Speli merele, le tai în patru şi le pui într-un vas cu apă cât să fie acoperite.
Adaugi zeama de lămâie şi scorţişoara, acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic până ce se înmoaie. Nu amesteca în timp ce fierb merele, ci după!
Scoţi merele, le pui într-o strecurătoare şi le laşi peste noapte să se scurgă. Fierbi zeama adunată până scade 2/3 din cantitate.
Adună spuma care se formează şi arunc-o. Măsoară cantitatea de suc rămasă după fierbere şi adaugă zahăr, ghimbir şi stafide.
Laşi să mai fiarbă încă 20 de minute.
Ca să verifici dacă s- a fiert, pui o picătură de peltea pe o farfurioară. Dacă nu se împrăştie, eşte legată suficient.
Dacă este prea subţire, mai laşi să fiarbă. Torni jeleul în borcane, pui capacul şi le fierbi într-un vas lat, „îmbrăcate” cu prosoape, timp de 10 minute.
Jeleu de mere cu scortisoara
Pofta buna!
Cheeseburger cu Bacon și Ou Ochi de Țară