Jeleu de mere
PrinteazaO reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie.
- 1,7 l apa
- 1 kg mere ionatane
- 400 g zahar
- 1 plic gelfix
- 1 linguri apa de trandafiri
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Există numeroase varietăţi de mere, pentru această reţetă fiind indicate cele cu pulpa mai tare. In general, pentru dulceţuri şi compoturi se recomandă mere mai tari, aromate.
Curăţă merele şi taie-le bucăţi; pune-le într-o cratiţă, împreună cu coaja de lămâie şi acoperă-le cu apă. Fierbe-le la foc mic, amestecând frecvent, până când se înmoaie. Răstoarnă-le într-o strecurătoare şi toarnă siropul într-un castron. Lasă-le să se scurgă până când nu mai picură niciun pic de lichid.
Cântăreşte cantitatea de lichid obţinută (pentru 500 ml de lichid este nevoie de 400 g zahăr). Toarnă lichidul într-o cratiţă, adaugă zahărul şi fierbe-1 la foc mare 3 minute. Pune merele şi adaugă conţinutul plicului de gelfix când începe lichidul să clocotească, apoi fierbe totul încă 1 minut (dacă nu există alte indicaţii pe plic).
Lasă-l să se odihnească 5 minute, adaugă apa de trandafiri, amestecă şi pune compoziţia în borcane. Curăţă marginile borcanelor cu un şervet umed, închide-le ermetic şi sterilizează-le prin fierbere.
Jeleu de mere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- jeleu de mere