Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]
Jeleu de padure cu smantana si vanilie
PrinteazaJeleu de padure cu smantana si vanilie din: fructe de pădure, visine, baton de vanilie, suc de coacaze rosii, amidon, zahar, smantana.
Ingrediente:
- 750 g fructe de pădure asortate (zmeură, coacăze, mure)
- 250 g vişine
- 1 baton de vanilie
- 500 ml suc de coacăze roşii
- 80 g amidon
- 100 g zahăr
- 4 linguri smântână
Mod de preparare:
Se golesc vişinele de sâmburi. Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului.
Se dă în fiert cu sucul de coacăze şi jumătate din cantitatea de fructe, cca 10 min. Se strecoară.
Se dizolvă amidonul în puţină apă. Se dă în fiert compoziţia de fructe cu 90 g zahăr; se adaugă compoziţia de amidon şi se mai dă o dată în clocot, amestecând.
Se adaugă restul de fructe şi se înglobează.
Se aşază jeleul în boluri şi se dă la frigider 2 ore. Se amestecă smântână cu restul de zahăr şi se garnisesc jeleurile.
Jeleu de padure cu smantana si vanilie
Pofta buna!
poate iti place si:
Jeleu de menta cu lime
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]
Pofta buna!