Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca. Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]
Jeleu parfumat de mere cu lamaie
PrinteazaJeleu parfumat de mere cu lamaie din: mere, lamaie, zahar
- 2 kg mere
- 1 lamaie
- 1,5 kg zahar
Mod de preparare:
Se scufundă lămâia în apă caldă şi se taie rondele fine, apoi se scot sâmburii.
Se spală merele, se curăţă de coajă, se scoate cotorul şi se taie în sferturi.
Se păstrează coaja, cotorul şi sâmburii pe un şervet.
Se pune 1,5 l de apă într-o cratită din inox, se adaugă merele, rondelele de lămâie şi resturile de la mere.
Se lasă să fiarbă la foc mic, cca 30 de minute, apoi se varsă într-o sită fină şi se lasă să se scurgă sucul, timp de 2-3 ore, fără să se preseze pulpa fructelor.
Se varsă sucul obţinut într-o cratiţă. Se adaugă 850 g de zahăr pentru 1 litru de suc, se dă în fiert şi fierbe 30-35 de minute.
Jeleul este gata atunci când, dacă se ia cu linguriţa, se solidifică imediat.
Se pune jeleul cald în borcane sterilizate şi se lasă să se răcească.
Jeleu parfumat de mere cu lamaie
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Jeleu de visine cu rom
Jeleu de menta cu lime
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]
Pofta buna!