Jeleu cu prune, mere si pere
PrinteazaJeleu cu prune, mere si pere din: prune, mere, pere, zahar, gelfix, scortisoara, cuisoare, foaie de dafin.
- 1 kg prune
- 1 kg mere
- 1 kg pere
- 2 kg zahar
- 1 plic gelfix
- 1 baton scortisoara
- 1 foaie de dafin
- 3 cuisoare
Mod de preparare:
Se spală prunele, se scurg şi se golesc de sâmburi. Se curăţă merele şi perele şi se taie bucăţi. Se dau în fiert fructele cu 750 ml de apă şi se lasă să fiarbă 10 min.
Se aşază o bucată de tifon pe marginile unui castron şi se strecoară compoziţia. Se măsoară 1,5 l suc – eventual se completează cu apă până la această cantitate. Se adaugă mirodeniile.
Se amestecă praful gelfix cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste fructe; se pune la fiert la foc mare. După ce clocoteşte, se ia oala de pe foc şi se adaugă restul de zahăr; se pune din nou la fiert.
Se fierbe 1 min., amestecând continuu, apoi se ia de pe foc. Se scot mirodeniile. Jeleul se toarnă în borcane.
Jeleu cu prune, mere si pere
Pofta buna!
Vreau si euuuuu