Jeleu cu prune, mere si pere din: prune, mere, pere, zahar, gelfix, scortisoara, cuisoare, foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg mere 1 kg pere 2 kg zahar 1 plic gelfix 1 baton scortisoara 1 foaie de dafin 3 cuisoare Mod de preparare: Se spală prunele, se scurg şi se golesc de […]
Jeleu de prune
PrinteazaJeleu de prune din: prune, zahar, apa, vanilie, gelatina, lamaie.
- 500 g prune (fără sâmburi)
- 500 g zahăr
- 100 ml apa rece
- 1 păstaie de vanilie
- 30 g gelatină
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Toarnă zahărul peste fructe, adaugă miezul păstăii de vanilie, amestecă uşor şi lasă deoparte până când se topeşte zahărul.
Adaugă apa, zeama de lămâie şi pune pe foc, amestecând ca să nu se lipească.
După ce a scăzut zeama, dă deoparte şi adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Omogenizează bine şi toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă la rece câteva ore, taie în cuburi potrivite (cu un cuţit cu lamă subţire şi lungă) şi dă fiecare cub de jeleu prin zahăr tos.
Păstrează-le la rece.
Jeleu de prune
Pofta buna!
poate iti place si:
Jeleu de vin cu prune
Jeleu de vin cu prune Ingrediente: un litru vin alb dulce o portocală 4 prune 200 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară o steluţă de anason 30 g gelatină alimentară un fir de mentă iaurt frişca Preparare: Gelatina se pune la înmuiat într-o cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o […]
Tort de ciocolata cu prune alcoolizate
Tort de ciocolata cu prune alcoolizate din: prune, vin, unt, cacao, ciocolata, zahar, oua, faina, pudra de migdale. Ingrediente: 150 g prune uscate, fără sâmburi 100 ml vin licoros 100 g unt, plus extra pentru uns forma 2-3 linguri cacao neagră şi extra pentru ornat 150 g ciocolată neagră 100 g zahăr 50 g zahăr […]
Pofta buna!