Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca. Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]
Jeleu de rodii cu suc de struguri
PrinteazaJeleu de rodii cu suc de struguri din: rodii, zahar, gelfix, suc de struguri, anason stelat, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, piper roz.
- 3 rodii
- 50 g zahăr
- 1 plic gelfix
- 750 ml suc de struguri
- 2 bucaţi anason stelat
- 50 ml suc de lămâie
- 2 batoane de scorţişoară
- 5 cuişoare
- 2 linguriţe piper roz
Mod de preparare:
Se taie în jumătate 2 rodii şi se stoarce sucul cu storcătorul de citrice.
Rodia rămasă se taie şi ea pe jumătate şi se scot sâmburii, păstrându-se sucul. Se amestecă sucul de rodii cu suc de struguri, suc de lămâie, mirodenii şi sâmburi de rodie.
Conţinutul plicului de gelfix se amestecă împreună cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste amestecul de sucuri.
Se pune la fiert la foc mare. După ce clocoteşte, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert.
Se fierbe exact 1 minut, amestecând continuu, apoi se ia pe pe foc.
Se toarnă în borcane care se închid ermetic şi se lasă să stea pe capace timp de cca 20 min.
Jeleu de rodii cu suc de struguri
Pofta buna!
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]
Pofta buna!