Jeleu de roşii pe mozzarella
PrinteazaO reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella, gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata creata, busuioc, sare si piper.
- 400 g rosii
- 1 lingura bulion
- 100 g mozzarella
- 4 foi gelatina alba
- 1 foaie gelatina rosie
- 50 ml otet balsamic
- 50 g zahar
- 20 ml ulei
- 1 salata creata
- 1/2 legatura busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoi gelatina în apă rece. Speli roşiile, le tai bucăţi şi le pasezi, apoi le dai printr-o sită fină, peste care adaugi bulionul. Presari sare, piper, oţet şi zahăr. Busuiocul spălat îl toci foarte mărunt şi îl amesteci cu piureul de roşii.
Dizolvi gelatina şi o amesteci în puţin piure, apoi omogenizezi cu restul, introduci compoziţia în forma unsă cu ulei şi o dai la rece în frigider. Desprinzi de pe margini cu un cuţit bine ascuţit. La servire plonjezi forma cu jeleu într-un vas cu apă fierbinte, apoi o răstorni pe farfuriile răcite şi ornezi cu salată verde.
Jeleu de roşii pe mozzarella
Pofta buna!