Jeleu de roşii pe mozzarella

Printeaza

O reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella, gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata creata, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Jeleu de roşii pe mozzarella

  • 400 g rosii
  • 1 lingura bulion
  • 100 g mozzarella
  • 4 foi gelatina alba
  • 1 foaie gelatina rosie
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 1 salata creata
  • 1/2 legatura busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmoi gelatina în apă rece. Speli roşiile, le tai bucăţi şi le pasezi, apoi le dai printr-o sită fină, pes­te care adaugi bulionul. Presari sare, piper, oţet şi zahăr. Busu­iocul spălat îl toci foarte mărunt şi îl amesteci cu piureul de roşii.

Dizolvi gelatina şi o amesteci în puţin piure, apoi omogenizezi cu restul, introduci compoziţia în forma unsă cu ulei şi o dai la rece în frigider. Desprinzi de pe margini cu un cuţit bine ascuţit. La servire plonjezi forma cu jeleu într-un vas cu apă fierbinte, apoi o răstorni pe farfuriile răcite şi or­nezi cu salată verde.

Jeleu de roşii pe mozzarella

Jeleu de roşii pe mozzarella

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.