Jeleu si serbet de capsuni
PrinteazaJeleu si serbet de capsuni din: zahar, capsuni, suc de lamaie, flori de soc, gelatina.
Pentru serbet:
- 100 g zahăr pudră
- 500 g căpşune, curăţate
- 1 lingură cu suc de lămâie
Pentru jeleu:
- 900 g căpşune, curăţate
- 5 linguri cu petale de flori de soc
- 1 linguriţă cu suc de lămâie
- 6 foi de gelatină
- floricele, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru sorbet, pune zahărul şi 100 ml apă într-o cratiţă mică şi lasă să fiarbă 5 minute. Lasă deoparte.
Intre timp, taie căpşunele şi pasează-le cu un blender. Trece piureul obţinut printr-o strecurătoare fină pentru a înlătura seminţele. Toarnă piureul în tigaia cu sirop şi adaugă suc de lămâie, după gust.
Toarnă compoziţia rezultată într-o formă pentru îngheţată şi dă la congelator până se întăreşte, apoi scoate, amestecă bine şi congelează din nou.
Pentru a prepara jeleul, taie în felii subţiri 600 g căpşune, pune-le într-o cratiţă împreună cu florile de soc, sucul de lămâie şi 3 linguri cu apă. Amestecă bine şi lasă să stea 20 de minute, amestecând din când în când.
Acoperă cratiţa cu folie şi pune-o pe foc mic. Foarte uşor, mişcă cratiţa din când în când.
După 10 minute ia cratiţa de pe foc, lasă 5 minute să se răcească, pune compoziţia într-o sită fina, deasupra unui bol, şi las-o să se scurgă. între timp, dizolvă gelatina în apă rece 5 minute, apoi topeşte-o pe baie de aburi.
Amestec-o cu jeleul strecurat. Lasă să se răcească, apoi toarnă puţin jeleu în pahare.
Lasă să se întărească, apoi aşază jumătăţi de căpşune deasupra şi pe margini, cam 6-8 felii în fiecare pahar.
Pune feliile rămase în mijloc şi toarnă jeleul. Lasă la rece cel puţin 4 ore, sau peste noapte.
Pentru a servi, scufundă paharele în apă fierbinte, câteva secunde, apoi întoarce-le pe o farfurie.
Deasupra pune câte o lingură de sorbet.
Jeleu si serbet de capsuni
Pofta buna!