Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir

Printeaza

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir din: ficat de gâscă sau raţa, coniac, zahăr, ghimbir ras, coajă de lămâie, gelatină, vin alb, boabe de struguri, oţet, sare, ulei.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Marineazâ câteva ore ficatul, tăiat bucăţele, cu coniac, zahăr, ghimbir şi coajă de lămâie.

Dizolvă gelatina în apă rece. Dă vinul în clocot cu puţin zahăr, sare şi oţet, apoi adaugă gelatina.

Prăjeşte ficatul în ulei încins, adaugă marinata şi înăbuşe puţin. Lasă să se răcească.

Toarnă puţină gelatină în formă, apoi alternează straturi de ficat cu straturi de struguri.

Acoperă cu gelatină şi lasă să se închege. Poţi servi cu un sos de ceapă călită înăbuşită în vin, în care adaugi afine sau coacăze din belsug.

 

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir

Jeleu_de_struguri_cu_foie_gras_si_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

 

Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii

Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii. Istoria foie gras are origini îndepărtate, datând de mii de ani în urmă, și este asociată cu bucătăria franceză. Termenul “foie gras” provine din limba franceză și înseamnă “ficat gras”. Acest preparat culinar este celebru pentru modul în care ficatul gâștei sau raței este crescut și gătit […]

Foie Gras cu sos de fructe de pădure

Foie Gras cu sos de fructe de pădure din: ficat de gasca, ulei de floarea soarelui, fructe de padure, zahar. Această rețetă este rafinată și luxoasă, dar trebuie menționat că conține o cantitate semnificativă de grăsimi și calorii.   Reteta Foie Gras cu sos de fructe de pădure Ingrediente: 200 g de ficat de gâscă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.