Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii. Istoria foie gras are origini îndepărtate, datând de mii de ani în urmă, și este asociată cu bucătăria franceză. Termenul “foie gras” provine din limba franceză și înseamnă “ficat gras”. Acest preparat culinar este celebru pentru modul în care ficatul gâștei sau raței este crescut și gătit […]
Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir
PrinteazaJeleu de struguri cu foie gras si ghimbir din: ficat de gâscă sau raţa, coniac, zahăr, ghimbir ras, coajă de lămâie, gelatină, vin alb, boabe de struguri, oţet, sare, ulei.
Ingrediente:
- 200 g ficat de gâscă sau raţa
- 2 linguri coniac
- o linguriţă zahăr
- ghimbir ras
- coajă de lămâie
- 20 g gelatină
- 500 ml vin alb
- 300 g boabe de struguri
- oţet
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Marineazâ câteva ore ficatul, tăiat bucăţele, cu coniac, zahăr, ghimbir şi coajă de lămâie.
Dizolvă gelatina în apă rece. Dă vinul în clocot cu puţin zahăr, sare şi oţet, apoi adaugă gelatina.
Prăjeşte ficatul în ulei încins, adaugă marinata şi înăbuşe puţin. Lasă să se răcească.
Toarnă puţină gelatină în formă, apoi alternează straturi de ficat cu straturi de struguri.
Acoperă cu gelatină şi lasă să se închege. Poţi servi cu un sos de ceapă călită înăbuşită în vin, în care adaugi afine sau coacăze din belsug.
Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir
Pofta buna!
Foie Gras cu sos de fructe de pădure
Foie Gras cu sos de fructe de pădure din: ficat de gasca, ulei de floarea soarelui, fructe de padure, zahar. Această rețetă este rafinată și luxoasă, dar trebuie menționat că conține o cantitate semnificativă de grăsimi și calorii. Reteta Foie Gras cu sos de fructe de pădure Ingrediente: 200 g de ficat de gâscă […]