Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca. Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]
Jeleu de struguri cu pere si lamaie
PrinteazaJeleu de struguri cu pere si lamaie din: struguri negri, pere, vin alb, zahar, lamaie.
- 500 g struguri negri
- 400 g pere
- 500 ml vin alb
- 1 kg zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preaprare:
Se spală strugurii şi se scurg de apă. Se decojesc perele şi se taie lamele. Se pun strugurii într-o oală mare şi se adaugă vinul.
Se dă într-un clocot, după care se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute.
Se adaugă zeama de lămâie, zahărul şi perele.
Se amestecă bine. Se în fiert, se dă focul foarte mic şi se mai fierbe 20 minute, amestecând din când în când.
Se repartizeaza in borcane şi se dă la rece 12 ore. Se serveşte in boluri.
Jeleu de struguri cu pere si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Jeleu de visine cu rom
Mere coapte umplute cu jeleu
Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]
Pofta buna!