Salep: Descoperă Băutura Care Încălzește Inimile. În vasta și colorata lume a băuturilor tradiționale, puține sunt atât de încărcate de istorie și cultură precum salepul, o băutură turcească care și-a găsit locul în inimile oamenilor, mai ales în lunile geroase de iarnă. De la străzile înguste ale Istanbulului la cafenelele moderne, salepul rămâne un simbol […]
Jeleu de struguri cu vanilie
PrinteazaJeleu de struguri cu vanilie din: struguri, zahar gelifiant, pastaie de vanilie, suc de lamaie, seminte de pin.
Ingrediente:
- 1,5 kg struguri
- 500 g zahar gelifiant 3:1
- miezul de la 1/2 pastaie de vanilie
- 20 ml suc de lamaie
- 70 g seminte de pin
Mod de preparare:
Se înăbuşă boabele de struguri timp de 5 min. în 50 ml apă; se pasează prin sită.
măsoară 1,25 I suc; eventual, se completează cu apă. Se dă în clocot, amestecând, împreună cu zaharul gelifiant, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi suc de lămâie.
lasă să clocotească timp de cca 5 min. şi se înglobează 70 g seminţe de pin tocate.
toarnă jeleul în borcane curate, care se închid er-metic. Se lasă să stea pe capac cca 5 min.
serveşte pe pâine sau brânzeturi.
Jeleu de struguri cu vanilie
Pofta buna!
Porc cu Sos de Rodii și Miere din: muschi de porc, sare, piper, ulei de masline, suc de rodii, miere, otet balsamic, usturoi, rozmarin. Explorați o combinație culinară sofisticată cu această rețetă de porc în sos de rodii și miere. Acest fel de mâncare îmbină suculența cărnii de porc cu dulceața mierii și aroma unică […]