Jeleu de visine cu iaurt si rom
PrinteazaJeleu de visine cu iaurt si rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca.
Ingrediente:
- 500 g vişine
- 10 g gelatină
- 3 lămâi
- 500 ml iaurt
- 100 g zahăr
- 4 linguri rom alb
- 300 ml frişcă
Mod de preparare:
Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul cu coaja şi sucul de lămâie şi zahăr.
Vişinele le pasezi cu rom. Dizolvi gelatina şi o torni în fir subţire în compoziţia de iaurt. Când crema începe să se întărească, înglobezi frişca bătută.
Amesteci câte jumătate de cremă de iaurt cu jumătate din cantitatea de piure de vişine. Mai laşi puţin la rece.
In 4 pahare de desert aşezi straturi alternative de cremă de iaurt şi vişine şi piure de vişine. Dai cupele la frigider, pentru cel puţin 60 de minute.
Ornezi fiecare pahar cu 1 boabă de vişină cu codiţă şi 1 felie de lămâie.
Pofta buna!