Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Printeaza

Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare din: zmeura, zahar, vin, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:

  • 1000 g zmeură
  • 1000 g zahăr gelifiant 1:1
  • 500 ml vin roşu
  • scorţişoară şi cuişoare

 

 

Mod de preparare Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare:

Fructele se aleg şi se clătesc cu grijă, sub jet de apă. Se toarnă într-o cratiţă şi se acoperă cu vin roşu la fix, apoi se dau repede în clocot şi se lasă 30 de minute să absoarbă vinul.

Se storc într-un şervet des, dar nu prea puternic, altfel sucul va ieşi tulbure.

Dacă nu aţi obţinut 750 ml de suc, completaţi diferenţa cu vin roşu.

In acest amestec se adaugă zahărul, o priză de scorţişoară măcinată şi cuişoare şi se pune la foc mare, la fiert.

După scurgerea timpului de fierbere indicat se face proba şi jeleul fierbinte se toarnă în borcanele pregătite, care se întorc şi se lasă 10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.