Jeleu de zmeura

Printeaza

Se pun la fiert într-o cratiţă 2 kg zmeură cu 500 ml apă cca 10 min. Se adaugă 3 fire mentă şi se lasă să mai fiarbă 3-5 min. Se îndepărtează firele de mentă şi se pasează fructele; se lasă să se răcească.

Se măsoară 1 l piure de zmeură şi se amestecă în altă cratiţă cu 2 linguri suc de lămâie şi 1 kg zahăr gelifiant.

Se dă în clocot şi apoi se mai lasă să clocotească 4 min. amestecând continuu. Se toar­nă în borcane pregătite, se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac 10 min. Se întorc şi se lasă să se răcească.

Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.