Jeleuri din fructe
PrinteazaJeleuri din fructe din: nectar de portocale, nectar de fructe rosii, nectar de afine, nectar de pere, zahar, gelatina, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, cuisoare.
- 300 ml nectar de portocale
- 300 ml nectar de fructe roşii
- 300 ml nectar de afine
- 300 ml nectar de pere
- 1,6 kg zahăr pudră
- 80 g gelatină alimentară
- 5 g scorţişoară
- o linguriţă coajă rasă de lămâie
- o linguriţă coajă rasă de portocale
- 3 g cuişoare
- zahăr tos
Mod de preparare:
Gelatina se împarte în mod egal în patru castronele şi se pune la înmuiat cu puţin nectar din fiecare tip. Nectarul rămas se pune în patru vase împreună cu zahărul pudră împărţit în patru şi se fierbe cinci minute.
Se pune gelatina înmuiată în toate vasele, se opreşte focul, se amestecă apoi în fiecare vas se pune după preferinţă scorţişoara, cuişoarele, coaja de lămâie şi coaja de portocală.
Se amestecă bine, se toarnă amestecurile în tăvi pentru jeleuri sau cuburi de gheaţă din silicon şi se lasă să se răcească. Când s-au întărit se scot din forme, se trec prin zahărul tos şi se aşază pe şerveţele absorbante.
Se lasă să se usuce la temperatura camerei jumătate de zi sau o zi, apoi se pun în cutii de carton sau metal şi se păstrează la loc uscat.
Jeleuri din fructe
Pofta buna!