Joffre
PrinteazaJoffre din: ciocolata neagra, zahar, unt, frisca, amidon, cacao, zahar pudra.
- 240 g ciocolata neagra
- 100 g zahar
- 30 g unt sarat
- 250 ml frisca lichida
- o lingurita amidon
pentru servit:
- 50 g cacao
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se pun frişca şi amidonul la fiert şi se lasă un minut din momentul în care dau în clocot. Se retrage vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Se pregăteşte un caramel din zahăr şi, când acesta capătă o culoare frumos arămie, se adaugă imediat untul rece, în afara focului, amestecând energic cu un tel. Se adaugă imediat şi frişca amestecând energic.
Se pune această cremă peste ciocolata ruptă bucăţi si se amestecă pentru a obţine o cremă fină. Se lasă să se răcească şi apoi se dă la frigider pentru o noapte. A doua zi se formează batoanele, care se trec prin cacao si apoi se presară cu zahăr.
Joffre
Pofta buna!