Jofra cu ciocolata neagra

Printeaza

Jofra cu ciocolata neagra din: ciocolata, unt, smantana, oua, indulcitor.

Ingrediente:Jofra cu ciocolata neagra

  • 200 g ciocolată neagră 85%
  • 100 g unt
  • 200 g smântână
  • 3 linguri îndulcitor de stevia, pudră şi 1/2 linguriţă sare roz
  • oua

 

Mod de preparare:

Se topesc la bain-marie 200 g ciocolată neagră 85% cu 100 g unt 82% grăsime, amestecând din când în când.

Se adaugă 200 g smântână pentru frişcă 30%, 3 linguri îndulcitor de stevia, pudră şi 1/2 linguriţă sare roz de Himalaya, se omogenizează şi se lasă la răcit. Se bat spumă 5 albuşuri cu un praf de sare.

Se bate ciocolata cu mixerul, se adaugă pe rând 5 gălbenuşuri, mixând bine după fiecare. Se înglobează albuşurile în 3 etape, amestecând cu mişcări de jos în sus.

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 minute. în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Se serveşte cu zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.