Jofra cu ciocolata neagra
PrinteazaJofra cu ciocolata neagra din: ciocolata, unt, smantana, oua, indulcitor.
- 200 g ciocolată neagră 85%
- 100 g unt
- 200 g smântână
- 3 linguri îndulcitor de stevia, pudră şi 1/2 linguriţă sare roz
- oua
Mod de preparare:
Se topesc la bain-marie 200 g ciocolată neagră 85% cu 100 g unt 82% grăsime, amestecând din când în când.
Se adaugă 200 g smântână pentru frişcă 30%, 3 linguri îndulcitor de stevia, pudră şi 1/2 linguriţă sare roz de Himalaya, se omogenizează şi se lasă la răcit. Se bat spumă 5 albuşuri cu un praf de sare.
Se bate ciocolata cu mixerul, se adaugă pe rând 5 gălbenuşuri, mixând bine după fiecare. Se înglobează albuşurile în 3 etape, amestecând cu mişcări de jos în sus.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 minute. în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Se serveşte cu zmeură.
Pofta buna!