Jumari din oua
PrinteazaJumari din oua din: oua, ulei, sare.
- 2 ouă de persoană
- 1-2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Jumările se pregătesc asemănător cu omleta (ouăle se bat cu furculiţa într-un castron, se sărează şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei), numai că la prăjit procedeul diferă. Pentru a elimina spinoasa problema a întoarcerii omletei în tigaie – spune anecdotica gastronomică – s-a recurs la amestecarea continuă a ouălor în tigaie cu o furculiţă sau cu o lingură.
In cazul tigăilor de teflon, amestecarea se face cu o spatulă din lemn sau teflon. Datorită amestecării continue, aspectul final al jumărilor diferă de cel al omletei, însă gustul este practic acelaşi.
Tot anecdotica domeniului spune că jumările constituie o invenţie exclusiv masculină, reducând pregătirea ouălor la un minim absolut de pricepere (mai simplu decât pregătirea jumărilor nu este decât consumarea oului crud!).
Pofta buna!