Jumari din oua

Printeaza

Jumari din oua din: oua, ulei, sare.

Ingrediente:Jumari din oua

  • 2 ouă de persoană
  • 1-2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Jumările se pregătesc asemănător cu omleta (ouăle se bat cu furculiţa într-un castron, se sărează şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei), numai că la prăjit procedeul diferă. Pentru a elimina spinoasa problema a întoarcerii omletei în tigaie – spune anecdotica gastronomică – s-a recurs la amestecarea continuă a ouălor în tigaie cu o furculiţă sau cu o lingură.

In cazul tigăilor de teflon, amestecarea se face cu o spatulă din lemn sau teflon. Datorită amestecării continue, aspectul final al jumărilor diferă de cel al omletei, însă gustul este practic acelaşi.

Tot anecdotica domeniului spune că jumările constituie o invenţie exclusiv masculină, reducând pregătirea ouălor la un minim absolut de pricepere (mai simplu decât pregătirea jumărilor nu este decât consumarea oului crud!).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.