Spanac Sănătos și Savuros din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare, piper, nucsoara. Descoperiți această rețetă delicioasă de spanac proaspăt, care combină perfect nutrienții esențiali cu un gust de neuitat. Pregătirea este simplă și rapidă, iar rezultatul este un fel de mâncare perfect atât pentru o masă de prânz cât și pentru cină. Ingrediente: […]
Kaizer (piept de porc marinat si afumat)
PrinteazaKaizer (piept de porc marinat si afumat) din: piept de porc, apa, sare, zahar.
Ingrediente:
- 2- 3 kg piept de porc
Oentru marinată:
- 2 l apă
- 300 g sare
- o linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Kaizer (piept de porc marinat si afumat): scot oasele, iar pieptul se taie în fâşii de 110-15 cm lăţime. pun la sărare la fel ca şi slănina (vtezi reţeta Slănină crudă sărată).
Peste 3-4 zile, se scoate pieptul, se elimină sareea rămasă pe el şi se pune în alt vas curat.
Deasupra se toarmă marinată (baiţul) preparată după reţeta Soluţie de martinată. acoperă şi se ţine 2-3 zile, după care se întoarce şi se îndeasă din nou, astfel ca soluţia de marinată să îl acopere.
După alte 3- 4 zile, se scoate, se leagă la un capăt cu sfoară :şi se lasă atârnat pentru o zi să se usuce, după care se pune la fum rece pentru 2-3 zile. Astfel preparat, poate fi păstrat Itimp mai îndelungat.
Pofta buna!
Caltaboșul Românesc: O Călătorie Gastronomică prin Regiuni
Caltaboșul Românesc: O Călătorie Gastronomică prin Regiuni. Acest preparat este un fel de mâncare tradițional, mai ales în perioada de iarnă și în jurul sărbătorilor. Caltaboșul este un tip de măruntaie, făcut în principal dintr-o amestecătură de organe interne de porc (cum ar fi ficatul, inima, rinichii, și/sau plămânii), amestecate cu sânge de porc, orez […]