Kalakukko

Printeaza

Kalakukko din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de grau, oua, drojdie de bere si sare.

Kalakukko este un fel de mâncare tradițional finlandez din regiunea Savonia , făcut din pește (de exemplu, biban, corigan, loach, miros sau somon) copt într-o pâine.

Kalakukko este deosebit de popular în Kuopio , capitala regiunii Savonia de Nord . Kuopio găzduiește multe brutării Kalakukko. Orașul găzduiește și un concurs anual de coacere Kalakukko.

Ingrediente:

  • 500 g file de hering
  • 150 g slanina afumata
  • 200 g unt
  • 125 g faina de secara
  • 300 g faina de grau
  • 2 oua
  • 1 lingurita drojdie de bere
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron făina, untul topit, 1 ou, sare şi drojdia de bere.

Amesteci ingredientele şi faci un aluat, apoi îl acoperi şi îl laşi să stea în repaus timp de 15 minute.

Din aluat întinzi 2 foi de 1/2 cm grosime. în tava unsă cu unt pui una dintre aceste foi.

Fileurile de hering le dai cu puţină sare şi piper, slănina afumată o tai în bucăţi mici şi le aşezi împreună pe foaia de aluat.

Umezeşti uşor marginile aluatului. Cea de-a doua foaie o aşezi deasupra, presezi marginile, le ungi cu ou bătut şi dai tava la cuptor, la foc mic timp de 1 oră.

 

Kalakukko

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.