Kalakukko
PrinteazaKalakukko din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de grau, oua, drojdie de bere si sare.
Kalakukko este un fel de mâncare tradițional finlandez din regiunea Savonia , făcut din pește (de exemplu, biban, corigan, loach, miros sau somon) copt într-o pâine.
Kalakukko este deosebit de popular în Kuopio , capitala regiunii Savonia de Nord . Kuopio găzduiește multe brutării Kalakukko. Orașul găzduiește și un concurs anual de coacere Kalakukko.
Ingrediente:
- 500 g file de hering
- 150 g slanina afumata
- 200 g unt
- 125 g faina de secara
- 300 g faina de grau
- 2 oua
- 1 lingurita drojdie de bere
- sare
Mod de preparare:
Pui într-un castron făina, untul topit, 1 ou, sare şi drojdia de bere.
Amesteci ingredientele şi faci un aluat, apoi îl acoperi şi îl laşi să stea în repaus timp de 15 minute.
Din aluat întinzi 2 foi de 1/2 cm grosime. în tava unsă cu unt pui una dintre aceste foi.
Fileurile de hering le dai cu puţină sare şi piper, slănina afumată o tai în bucăţi mici şi le aşezi împreună pe foaia de aluat.
Umezeşti uşor marginile aluatului. Cea de-a doua foaie o aşezi deasupra, presezi marginile, le ungi cu ou bătut şi dai tava la cuptor, la foc mic timp de 1 oră.
Kalakukko
Pofta buna!