Kapunata cu masline

Printeaza

O reteta delicioasa de kapunata cu masline din: rosii, ardei grasi verzi, vinete, telina verde, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, ulei de masline, otet, zahar, sare, piper, capere si masline negre.

Ingrediente:Kapunata cu masline

  • 3 rosii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 vinete
  • 2 fire ţelină verde
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir busuioc
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri oţet
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • 150 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 linguri capere (de la borcan)

 

Mod de preparare:

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie pulpa cuburi. Se curăţă ar­deii graşi şi se taie fâşii. Vinetele se spală şi se taie cuburi. Se curăţă ţelina şi se taie felii. Se toacă ustu­roiul şi ceapa se taie felii. Se toacă busuiocul şi cimbrul.

Se încinge uleiul şi se căleşte cea­pa. Se adaugă legumele pregătite, usturoiul, oţetul, zahărul, cimbrul, busuiocul, sare şi piper; se acoperă şi se înăbuşă 20-30 min. Cu puţin înainte de a fi gata, se adaugă caperele şi măslinele.

Se ornează cu seminţe de pin şi busuioc. Se ser­veşte caldă sau rece.

Kapunata cu masline

Kapunata cu masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.