Kartoffelsalat (Salata de cartofi nemţească)
PrinteazaSalata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată.
Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se rumeneşte costiţa afumată tăiată cubuleţe, cu nişte ceapă şi apoi se asezonează cu ulei, oţet şi seminţe de muştar. Cartofii se scurg, se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi potrivite.
Apoi se amestecă cu costiţa şi cu sosul ei, se adaugă şi nişte ceapă verde şi pătrunjel şi salata este gata să fie servită.
Această salată gustoasă poate fi garnitura ideală pentru un Bratwurst, alături de o halbă de bere, cu care formează un prânz perfect de Oktoberfest. Kartoffelsalat se serveşte în mod tradiţional şi la masa din ajunul Crăciunului, cu un cârnat alb, Brockwurst, făcut din carne de viţel şi de porc.
Deşi salata se consumă de obicei caldă, dacă mai rămâne pe a doua zi, este foarte bună şi rece.
Kartoffelsalat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de cartofi nemteasca
- kartoffelsalat reteta