Kashtouri
PrinteazaO reteta de Kashtouri din: orez, sare, piper, macaroane, ulei de masline, ceapa, praf de chilli, boabe de coriandru, rosii, linte si patrunjel. Mâncare populară egipteană din orez, macaroane şi linte în sos iute de roşii – o reţetă simplă şi rapidă.
- 150 g orez cu bobul rotund, de tip arborio
- Sare si piper negru
- 150 g macaroane scurte
- 2 lingurite ulei de masline
- 150 g ceapa, tocata
- 2 catei mari de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita praf de chilli sau boia
- 1 lingurita boabe de coriandru, macinate
- 400 g rosii taiate din conserva
- 400 g linte verde din conserva, plus zeama
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Se pune pe foc o oala cu apa si cand da in clocot se adauga orezul si un varf de sare, se da iar in clocot dupa care se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 5 minute. Se adauga macaroanele si se amesteca, se da focul putin mai mare si se fierbe totul inca 10 minute sau pana cand orezul si macaroanele sunt fierte. Se scurg si se lasa deoparte intr-o strecuratoare.
Intre timp se pune uleiul impreuna cu 2 linguri de apa intr-o cratita, se pun ceapa si usturoiul si se fierb inabusit 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se adauga condimentele si se mai fierbe totul 1 minut.
Se adauga peste ceapa rosiile si lintea impreuna cu zeama din conserva, se potriveste de sare si piper si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe totul la foc mic, 10 minute, amestecand din cand in cand.
Se inglobeaza orezul si macaroanele, apoi se adauga patrunjelul, pastrandu-se putin si pentru ornat, apoi se reincalzeste. Se serveste fierbinte, ornat cu patrunjel.
Kashtouri
Pofta buna!