Kataif dulce cu nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de kataif cu: ulei, lapte, nuci, migdale, fistic, oua, paste de kataif, zahar tos, apa, suc de lamaie.
- un pahar cu ulei
- un pahar cu lapte dulce rece
- 100 g amestec de nuci, migdale, fistic
- 3 ouă
- 5 rotocoale de paste de kataif
- 400 g zahăr tos
- 750 ml apă
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul tos cu apa şi sucul de lămâie, se fierb şi se lasă să se răcească.
Pastele de kataif se înmoaie în laptele rece circa cinci minute, se scurg şi se presară peste ouăle bătute. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun pastele cu ouă şi se prăjesc până devin aurii.
Se scot pe un platou adânc şi se toarnă deasupra siropul răcit. Se lasă să absoarbă tot siropul, se acoperă cu o farfurie şi se ţine să se răcească complet.
Se presară amestecul de nuci, migdale şi fistic tocate mărunt, se taie bucăţi şi se serveşte.
Kataif dulce cu nuci
Pofta buna!