Kebab de berbecut cu cartofi 

Printeaza

Kebab de berbecut cu cartofi din: cartofi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie.

Ingrediente:

  • 200 g cartofi noi mici
  • 250 g carne de berbecut, taiata in cuburi de 2,5 cm
  • 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lamaie, 1/2 stoarsa, 1/2 taiata felii

 

Mod de preparare:

Kebab de berbecut cu cartofi : Pune apă la fiert într-o cratiţă. Apoi adaugă cartofii şi fierbe-i 8-10 minute, până se înmoaie.

Scoate cartofii, ţinând apa pe foc mic să clocotească uşor. Pune cartofii, ardeiul şi carnea de miel într-un bol mare.

Adaugă peste usturoiul, uleiul şi zeama de lămâie.

Incinge grătarul la foc mediu.

Infige pe beţe de frigărui bucăţile de cartofi, miel şi ardei (beţele trebuie să fie înmuiate în apă 20 de minute, în prealabil, ca să nu se ardă pe grătar).

Când s-a încins grătarul, aşază pe el frigăruile şi lasă-le 3-4 minute pe fiecare parte.

Serveşte alături de felii de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.