Kebab de miel cu painisoare
PrinteazaKebab de miel cu painisoare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, curry, zahar brun, gem de caise, otet alb, aluat de paine, sare si piper.
- 450 g carne de miel tăiată în cuburi
- 8 beţe pentru frigărui, înmuiate în apă o oră
- 45 ml ulei de măsline
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 30 g praf de curry
- 30 g zahăr brun
- 60 g gem de caise
- 50 ml oţet alb
- sare şi piper negru măcinat
- 500 g aluat de pâine
Mod de preparare:
Infige bucăţile de carne de miel în frigărui până când ai folosit toată carnea, încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiuni medii. Prăjeşte ceapa şi usturoiul, uşor, timp de 5 minute. Adaugă pudra de curry, zahărul brun, gemul şi oţetul. Prăjeşte pentru încă 5 minute. Asezonează cu sare şi piper negru.
Aşează frigăruile în acest sos şi lasă-le la marinat timp de 45-60 minute, între timp, împarte aluatul în 6 bucăţi. Apasă-le uşor în jos şi lasă-le să crească până îşi dublează volumul.
Incălzeşte bine o tigaie grill. Unge-o cu puţin ulei. Prăjeşte pâinicile până devin maro-aurii, aproximativ 5-8 minute pe fiecare parte. Lasă-le deoparte şi prăjeşte frigăruile aproximativ 5-8 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este gata.
Serveşte preparatul cald, alături de pâinişoare.
Kebab de miel cu painisoare
Pofta buna!