Kebab de oaie
PrinteazaKebab de oaie din: carne de oaie si vitel, boia, otet, coriandru, chimen, fulgi de ardei, sare, piper, ceapa, lipii, rodie, patrunjel.
- 600 g carne tocată amestec de oaie şi viţel
- o linguriţă boia
- o lingură oţet de vin
- o linguriţă coriandru măcinat
- 2 linguriţe chimen pudră
- o linguriţă fulgi de ardei iute
- o linguriţă piper negru
- o linguriţă sare
- o ceapă
Pentru servit:
- 8 lipii
- o ceapă roşie
- o rodie
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se taie cât de mărunt posibil.
Cele două tipuri de carne trecute de două ori prin maşina de tocat se amestecă bine cu sarea, oţetul şi toate condimentele.
Se pune amestecul de carne pe o tavă acoperită cu folie alimentară, se întinde într-un strat uniform şi se dă la congelator 30 de minute.
Se taie porţii (ca nişte mici) care se înfig, aşa semicongelate, pe ţepuşe care se frig. Se servesc cu lipie, boabe de rodie, ceapă roşie şi pătrunjel.
Kebab de oaie
Pofta buna!