Kebab de peste cu cuscus

Printeaza

Kebab de peste cu cuscus din: file de ton, ghimbir, zeama de lamaie, ulei, suc de portocala, miere, cuscus, morcov, fulgi de migdale, patrunjel, stafide, unt, sare, piper.

Ingrediente:Kebab de peste cu cuscus

  • 500 g file de ton
  • 1 cm ghimbir, ras
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei
  • sucul de la 1 portocala
  • 2 linguri miere

Pentru cuscus:

  • 125 g cuscus
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri fulgi de migdale
  • 3-4 tulpini de patrunjel, tocat
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri stafide
  • sucul de la 1 portocala
  • 1 lingura ulei
  • 1 cm ghimbir, ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu unt

 

Mod de preparare:

Tonul se taie, se stropeşte cu sucul de portocală şi se lasă la marinat cu ghimbirul ras şi uleiul, în frigider. Apoi se înfige peştele pe frigărui. Cuşcuşul se pregăteşte conform indicaţiilor.

Morcovul se rade, ceapa se toacă şi se călesc în unt, se adaugă migdalele, ghimbirul şi sta­fidele, sucul de portocală şi se fierbe.

Se amestecă cu cuşcuşul şi pătrunjelul şi se mai lasă puţin pe foc. Frigăruile se pun pe gră­tar, iar marinata cu sucul de portocală se pun la foc mic şi se adaugă miere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.