Kebab de peste cu nucsoara
PrinteazaKebab de peste cu nucsoara din: peste, unt, lapte batut, usturoi, nucsoare, sare, piper, chili, naut, ceapa.
- 500 g peşte
- unt
- 500 g lapte bătut
- 2 lămâi
- 5 căpăţâni de usturoi
- 5 nucşoare
- 10 boabe de piper
- sare
- chili
- 50 g năut prăijit
- 50 g garam maşala
- 1 ceapă
- 30 g usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi cu un cuţit ascuţit şi spăllaţi bucăţile de peşte. La sfârşit, puneţi usturoi în apa cu care spălaţi,
Frecaţi apoi cu zeamă de lămâie şi frunze de coriandru verde, pentru a-i înlătura complet mirosul.
Tăiaţi ceapa felii şi prăjiţi-o în unt. Scoateţi-o şi amestecaţi-o cu toate condimentele. Adăugaţi un ou bătut şi laptele bătut şi amestecaţi bine.
Scufundaţi peştele în acest amestec apoi înfigeţi-l pe frigărui (pe mijloc) şi ţineţi deasupra cărbunilor încinşi. Puneţi frigăruile pe un suport şi întoarceţi-le din când în când.
Presăraţi unt topit puţin câte puţin. Rumeniţi-l şi apoi serviţi-l fierbinte.
Pofta buna!