Kebab de porc si ciuperci cu orez prajit

Printeaza

O reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce, champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie.

Ingrediente:Kebab de porc si ciuperci cu orez prajit

  • 1 linguriţă pastă curry Thai
  • 1 linguriţă zahăr muscovado
  • 2 x 125 g cutii iaurt natural degresat
  • 400 g file slab de porc, tăiat cuburi
  • 300g champignon
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe verzi, tocate fin
  • 1 rădăcină ghimbir de 2 cm, tocată fin
  • 200g orez basmati, fiert şi răcit
  • l00 g mangetout
  • 175g porumb dulce congelat (sau din conservă)
  • un praf de boia de ardei dulce
  • felii de lămâie sau de lime pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amestecă pasta curry cu zahărul şi cu jumătate din iaurt. Se adaugă bucăţile de carne şi ciupercile. Se amestecă bine, apoi se înfig alternativ carnea şi ciupercile pe 8 beţe de frigărui.

Se pun frigăruile pe grătar şi se frig 6-8 minute, întorcându-le o dată. Intre timp, se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă sau într-un wok. Se adaugă ceapa şi ghimbirul şi se prăjesc rapid.

Se adaugă orezul, mangetout-ul, porumbul şi boiaua şi se prăjesc 2-3 minute. Se serveşte orezul cu kebab, cu restul de iaurt şi cu felii de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.