Kebab de vita
PrinteazaKebab de vita din: pulpa de vita, usturoi, piper, sare, bulion, ceapa, unt, dafin, supa de oase, vinete, unt, usturoi, cascaval, zahar, faina, lapte.
- 750 g pulpă de vită, tăiată cubulete
- 4 căţei usturoi, tocat mărunt
- 5 g piper alb pisat
- 10 g sare
- 50 g bulion
- 80 g ceapă tăiată mărunt
- 75 g unt (sau margarina)
- 2 frunze dafin
- 500 ml supă de oase şi 350 g vinete
- 50 g unt
- 5 g usturoi
- 150 g caşcaval ras
- 10 g sare
- 5 g piper alb măcinat
- 2 g zahăr
- 40 g făină
- 200 ml lapte dulce
- 50 g lămâie
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se înţeapă cu vârful cuţitului în câteva locuri şi se coc la cuptor, aproximativ douăzeci de minute. Se curăţă de coajă, se taie în două, pe lung. Se scot seminţele. Vinetele se toacă foarte bine şi se omogenizează cu sucul de lămâie.
Intr-o cratită cu unt bine încins se căleşte usturoiul. In acelaşi unt, după ce s-a scos usturoiul, se căleşte ceapa. Se pune usturoiul înapoi, peste ceapa călită, se adaugă faina, apoi laptele, supa de oase şi vinetele bine stoarse.
Se sărează şi se piperează.
Se adaugă caşcavalul ras deasupra şi se mai lasă cratiţa pe foc încă zece minute. Se prăjeşte carnea în unt şi se adaugă în tigaie usturoiul, apoi ceapa şi, la sfârşit, condimentele şi zahărul.
Se acoperă cu un capac şi se lasă, la foc potrivit, aproximativ o oră şi jumătate.
Pofta buna!