Ciorbă de Rădăcinoase: Prânz Nutritiv și Sănătos – perfect pentru zilele răcoroase și pentru momentele în care dorești o masă sănătoasă. Această ciorbă este bogată în vitamine și minerale datorită diversității de rădăcinoase folosite, precum morcovii, păstârnacul, țelina și cartofii. În plus, ciorba de rădăcinoase este ușor de preparat și poate fi adaptată după gusturile […]
Kebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş
PrinteazaKebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş din: file de ton, ghimbir, zeama de lamaie, ulei, suc de portocala, miere, cuscus, morcov, fulgi de migdale, patrunjel, stafide, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g file de ton
- 1 cm ghimbir, ras
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura ulei
- sucul de la 1 portocala
- 2 linguri miere
pentru cuscus:
- 125 g cuscus
- 1 morcov
- 2-3 linguri fulgi de migdale
- 3-4 tulpini de patrunjel, tocat
- 1 ceapa mica
- 3 linguri stafide
- sucul de la 1 portocala
- 1 lingura ulei
- 1 cm ghimbir, ras
- sare
- piper
- 1 lingura cu unt
Mod de preparare:
Tonul se taie, se stropeşte cu sucul de portocală şi se lasă la marinat cu ghimbirul ras şi uleiul, în frigider. Apoi se înfige peştele pe frigărui. Cuşcuşul se pregăteşte conform indicaţiilor.
Morcovul se rade, ceapa se toacă şi se călesc în unt, se adaugă migdalele, ghimbirul şi stafidele, sucul de portocală şi se fierbe.
Se amestecă cu cuşcuşul şi pătrunjelul şi se mai lasă puţin pe foc. Frigăruile se pun pe grătar, iar marinata cu sucul de portocală se pun la foc mic şi se adaugă miere.
Kebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş
Pofta buna!