Kebab Majestic

Printeaza

O reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare, bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi, cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie.

Ingrediente:Kebab Majestic

  • 640 g pulpă de vită, tăiată cubuleţe
  • 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt
  • 4 g piper alb, pisat
  • 10 g sare
  • 40 g bulion
  • 80 g ceapă, tăiată mărunt
  • 2 frunze dafin
  • 60 g margarină sau unt
  • 500 ml supă de oase
  • 350 g vinete
  • 50 g unt
  • 4 g usturoi
  • 100 g caşcaval ras
  • 10 g sare,
  • 5 g piper alb măcinat
  • 2 g zahăr
  • 40 g faină
  • 200 ml lapte
  • 50 g suc de lămâie

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se înţeapă cu cuţitul în câteva locuri şi se coc la cuptor, circa cincisprezece-douăzeci de minute. Se lasă la scurs după coacere, se taie în două şi li se scot seminţele şi pieliţele. Se toacă mărunt şi se adaugă zeama de lămâie.

Se prăjeşte usturoiul în untul bine încins dintr-o cratiţă. Se scoate şi, în aceeaşi cratiţă, se căleşte ceapa. Se adaugă făina, apoi laptele şi vinetele. Se sărează şi se piperează, adăugându-se caşcavalul deasupra. Se lasă pe foc aproximativ zece minute.

Separat, se prăjeşte carnea în unt bine încins într-o tigaie. Se adaugă usturoiul şi ceapa şi, după aceea, condimentele. Se lasă la foc potrivit, sub capac, nouăzeci de minute. Carnea şi vinetele se servesc împreună pe aceeaşi farfurie. Cantităţile sunt necesare pentru a obţine patru porţii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.