Kebab cu oua si chili

Printeaza

Kebab “Nargisi” din: ouă, chili verde, ceapă, frunze de coriandru, sare, iaurt, unt nesarat, usturoi, radacina de ghimbir, chimen, coriandru, garam maşala, praf de chili, piper, frunze de mentă verde, runze de coriandru, carne tocată de miel, oua, besen, apa, ulei.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 ouă fierte tari curăţate şi tăiate
  • 1 chili verde proaspăt tăiat (curăţat de seminţe pentru a nu fi prea iute)
  • 2 linguri de ceapă tăiată mărunt sau tocată
  • 1 lingură frunze de coriandru tăiate sau tocate
  • sare după gust
  • 1 lingură iaurt simplu şi

Ingrediente pentru kebab:

  • 25 g unt nesărat
  • 1 ceapă mare tăiată
  • 3-4 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi
  • 2-3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată
  • 1 lingură chimen
  • 1/2 lingură coriandru
  • 1 lingură garam maşala
  • 1/2 linguriţă de praf de chili
  • 1/2 linguriţă piper
  • 50 g iaurt simplu
  • 1 lingură frunze de mentă verde (sau l linguriţă de mentă uscată)
  • 2 linguri frunze de coriandru tăiate
  • sare după gust
  • 600 g carne tocată de miel (sau vită)
  • 1 ou
  • 2 linguri besan (făină de mazăre) cernu
  • 1 lingură apă
  • 90 ml ulei

 

 

Mod de preparare:

Combinaţi toate ingredientele pentru umplutură într-un castron, amestecaţi bine şi puneţi deoparte.

Topiţi untul la temperatură medie şi prăjiţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul pentru 3-4 minute.

Daţi focul mic şi adăugaţi chimenul, coriandrul, garam maşala, praful de chili şi de piper, amestecaţi-şi prăjiţi timp de 1-2 minute, apoi lăsaţi să se răcească.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.