Kebab de peste pe pat de dovlecei

Printeaza

Kebab de peste pe pat de dovlecei din: file de peste, ulei, dovlecei, nucsoara, sare, piper, sos de soia, pasta de tomate, lime, ulei, miere, sos de peste, chili, coriandru.

Ingrediente:

  • 500 g file de peşte, tăiat în cuburi
  • 1 lingură cu ulei
  • 6 dovlecei mici, tăiaţi în fâşii subţiri pe lungime
  • un praf de nucşoară
  • sare şi piper, după gust

 

Pentru marinata:

  • 30 ml sos de soia
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • coaja rasă fin şi sucul de la 1 lime
  • 1 lingură cu ulei
  • 1 lingură cu miere
  • 1 linguriţă cu sos de peşte
  • 1/2 linguriţă cu fulgi de chili
  • 1 lingură cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt

 

Mod de preparare Kebab de peste pe pat de dovlecei:

Intr-un bol amestecă ingredientele pentru marinată. Adaugă cuburile de peşte şi lasă-le la marinat o jumătate de oră.

Infige peştele pe 6 frigărui şi coace-le pe un grătar cu cărbuni uns cu ulei, timp de 5-7 minute, întor-cându-le o dată.

Intre timp, încălzeşte uleiul într-un wok şi prăjeşte dovlecelul câteva minute, până se înmoaie.

Adaugă nucşoara şi asezonează.

Serveşte kebabul cald, pe un pat de dovlecei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.