Kebab de peste pe pat de dovlecei
PrinteazaKebab de peste pe pat de dovlecei din: file de peste, ulei, dovlecei, nucsoara, sare, piper, sos de soia, pasta de tomate, lime, ulei, miere, sos de peste, chili, coriandru.
Ingrediente:
- 500 g file de peşte, tăiat în cuburi
- 1 lingură cu ulei
- 6 dovlecei mici, tăiaţi în fâşii subţiri pe lungime
- un praf de nucşoară
- sare şi piper, după gust
Pentru marinata:
- 30 ml sos de soia
- 1 lingură cu pastă de tomate
- coaja rasă fin şi sucul de la 1 lime
- 1 lingură cu ulei
- 1 lingură cu miere
- 1 linguriţă cu sos de peşte
- 1/2 linguriţă cu fulgi de chili
- 1 lingură cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt
Mod de preparare Kebab de peste pe pat de dovlecei:
Intr-un bol amestecă ingredientele pentru marinată. Adaugă cuburile de peşte şi lasă-le la marinat o jumătate de oră.
Infige peştele pe 6 frigărui şi coace-le pe un grătar cu cărbuni uns cu ulei, timp de 5-7 minute, întor-cându-le o dată.
Intre timp, încălzeşte uleiul într-un wok şi prăjeşte dovlecelul câteva minute, până se înmoaie.
Adaugă nucşoara şi asezonează.
Serveşte kebabul cald, pe un pat de dovlecei.
Pofta buna!