Kebab din piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei, ulei, usturoi, sare, piper,condimente, lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui fără os 1 ceapă mică roşie 1/2 ardei gras roşu 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă usturoi tocat 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă piper măcinat 1/2 linguriţă […]
Kebab de pui cu ghimbir
PrinteazaKebab de pui cu ghimbir din: radacina de ghimbir, usturoi, ulei din seminte de susan, zeama de lamaie, piept de pui, rosii cherry, ardei.
Ingrediente:
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă şi dată pe răzătoare
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă de ulei din seminţe de susan
- Zeama de la o lămâie mare
- 250 grame de piept de pui organic, dezosat, fără pieliţă
- 8 roşii cherry
- 1 ardei verde de mărime mijlocie, tăiat în 8 fâşii
Mod de preparare:
Amestecă ghimbirul, usturoiul, uleiul şi lămâia într-un castron. Mixează bine.
Adaugă puiul şi întoarce-l pentru a se înveli bine cu sosul.
Dă la frigider şi lasă la marinat timp de 30 de minute, întorcându-l o dată sau de două ori în marinată.
Preîncălzelşte cuptorul la 100 de grade. Imparte în porţiuni egale şi bagă bucăţile de pui, roşii şi ardei gras pe 4 beţigaşe pentru kebab.
Pune beţigaşele într-o tavă pentru grătar şi toarnă cu lingura marinată deasupra.
Frige la grătar, întorcând beţele de două ori, timp de 8 sau 10 minute sau până când puiul este gătit bine şi uşor maroniu la culoare.
Pune beţigaşele pe platouri şi serviţi.
Pofta buna!
Kebab de berbecut
Kebab de berbecut din: cartofi noi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de berbecut, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, 1/2 stoarsa, […]
Pofta buna!