Kebab turcesc
PrinteazaKebab turcesc din: carne de vita, carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- 500 g carne de miel, grasă
- 2 cepe
- 2 legături pătrunjel
Pentru garnitură:
- 5 cepe roşii
- 2 legături pătrunjel
- 1 căţel de usturoi roşii mici
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Daţi prin maşina de tocat carnea tăiată cubuleţe, împreună cu ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare şi piper, amestecaţi bine, să se omogenizeze.
Luaţi câte un pumn de tocătură (cam cât un ou foarte mare) şi înfigeţi în el o frigăruie (metalică plată, eventual spiralată, nu cilindrică, pe care o treceţi întâi prin palma murdară de came, ca să adere mai bine), apoi rulaţi în palmele ude, până când tocătura formează un cilindru de cca 10 cm lungime, în jurul ţepuşei.
Frigeţi la foc mediu, întorcând frigăruile de 2-3 ori.
Preparaţi garnitura amestecând cepele tăiate peştişori fini cu usturoiul bine zdrobit şi cu pătrunjelul tocat. Serviţi frigăruile fierbinţi, cu garnitură de ceapă şi de roşii coapte pe grătar.
Pofta buna!